Megyei 3. és 4. hely a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

„ Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell. „

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny felhívására intézményünkből az idei tanévben is számos csapat jelentkezett. A körzeti fordulók versenyhelyszíneként több iskolából érkeztek hozzánk diákok a feladatlapok megírására. 

A tanulóknak az idei versenyfeladatok megoldása során nem volt könnyű feladata. Az első tizenhárom feladatban a csapatok tagjainak számot kellett adni kiváló helyesírásukról és kimagasló szókincsükről, míg az utolsó feladatban egy keresztrejtvény megfejtésével bizonyítani kellett tágabb, több tantárgyi ismeretre kiterjedő tudásukról is. A 60 perces versenyhelyzetet nehezítette, hogy a 4 fős csapatoknak minden esetben együtt kellett működnie, együtt kellett gondolkodnia a siker érdekében. 

Ezen nehéz feladatok ellenére intézményünk diákjai sikeresen szerepeltek a megmérettetés során. A megyei eredményhirdetésre a kecskeméti Zrínyi Ilona Belvárosi Általános Iskolába két csapat jutott tovább, ahol ünnepélyes keretek között vehették át megérdemelt díjukat. 

Megyei III. helyezést ért el a 3. évfolyamos csapatok korosztályában a Magyar Ászok csapata – Bankovics Száva, Berki Róbert, Komlósdi Eszter, Strohbach Liliána

Felkészítő pedagógus: Kovácsné Tóth Szilvia

Megyei IV. helyezést ért el a gimnazisták 8. évfolyamos korcsoportjában az Egy cél csapata- Balogh Boróka, Kustár- Nagy Lenke, Szabó Virág Laura, Tőzsér Annamária

Felkészítő pedagógus: Vida Istvánné 

A további eredmények a következő oldalon tekinthetők meg: http://www.bolyaiverseny.hu/magyar/index.ht