Várunk a Természettudományi kavalkádra

Iskolánk a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola a korábbi években is nagyon fontosnak tartotta, hogy a környékbeli iskolák diákjai megismerjék, megszeressék a természetismerettel kapcsolatos tantárgyakat. A tavalyi év tapasztalatai alapján szeretnénk az esélyegyenlőséget biztosítani minden diák számára.

A Komplex Természetismereti Vetélkedő helyett az idén Természettudományi kavalkádot rendezünk az idén 70 éves Bácsvíz Zrt.-vel együttműködve és a Kiskunsági Nemzeti Park támogató segítségével.

Ha Kunszentmiklóson vagy a környéken tanulsz, felső tagozatos vagy és érdeklődsz a természet jelenségei iránt, akkor itt a helyed, a részvétel ingyenes!

Nem kell csapatba szerveződnöd másokkal, háromnál többen is jöhettek egy iskolából, azaz nincs létszámkorlát.

A kavalkád 2020. március 19-én /csütörtökön/ 13 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, a program várhatóan 17 óráig tart.

Helyszíni sorsolással csapatokba osztunk benneteket, majd a kihelyezett standoknál feladatok megoldásával pontokat szerezhetek.

Lelkesedéseteket és ügyességeteket a szerzett pontok beváltásával ajándékok formájában fogjuk jutalmazni.

A Természettudományi kavalkádra előzetesen, egyénileg kell jelentkezni (regisztrálni)

a bsrg.hu/kavalkad2020 internet címen található űrlapon keresztül 2020. március 10-ig.

Azok a diákok, akik településükről különböző vízmintákat /artézi kút vize, természetes vízlelőhely, folyó, patak, tó, …. vize a mintavétel helyének és idejének feltüntetésével/ hoznak, külön jutalmat kapnak.

Kreatív vagy? Az ötletedet meg is tudod valósítani?

Ha igen, akkor készíts 2 vagy 3 dimenziós posztert, melynek témája a VÍZ (a közelgő VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából).

Minden kötöttség nélkül lehet az alkotásokat elkészíteni. A helyszínre elhozott és kiállított pályamunkákat szakmai zsűri fogja értékelni és jutalmazni.

VÁRUNK SZERETETTEL !

Kiss Attiláné reál munkaközösség-vezető                                                                         

Szolnoki Attila igazgató

PARTNEREINK