Dobogón a Baksay kosárlabda csapatai!

Február 22-23-án rendezték meg Mezőtúron a Református Középiskolák Országos Kosárlabda Kupáját.

A leány csapattal végre eljutottunk egészen a döntőig. Hét csapat nevezett, ahol egy hármas csoportban a Karcaggal játszottunk először. Soha nem vertük meg őket, de most jó játékkal nagy küzdelemben nyertünk magabiztosan 11 ponttal. A Kiskunhalast simán vertük, majd a döntőbe jutásért a Debrecennel vívtunk nagy csatát. Hosszabbítás után végül 11 pontos győzelemmel a döntőbe kerültünk. Itt az NBI-es játékosokat is felvonultató Bár-Madassal játszottunk, akik évek óta nyerik ezt a tornát. Tisztességes helytállással vereséget szenvedtünk, így az eddigi legjobb eredményt értük el ezen a tornán a második hellyel.

A fiúk 10 csapatos mezőnyét 3 csoportra osztva, mi a Baár-Madas, és a Karcag csapataival találkoztunk, melyeken biztos jó játékkal 15, illetve 20 pontos győzelmet arattunk. Ezzel bekerultünk a hármas döntőbe, mely az utóbbi két év sikertelenségei után nagy siker. A döntő első mérkőzésén a kézdivásárhelyi gimnázium csapatával játszottunk, mely ellen 3 negyeden keresztül vezettünk, de azután kijött a méret és súlykülönbség, 6 ponttal vesztettünk, hatalmas csatában. Másnap a Hódmezővásárhely csapata sajnos ismét jobbnak bizonyult, 8 pontos vereségünk, a bronz érmet jelentette. Csapatunk nagyot fejlődött, szép sikert ért el.

A 2. helyezett lány csapat tagjai:
Álló sor: Sértő Róbert testnevelő-edző, Gyökeres Lídia, Mitró Dorina, Győri Alma, Szőke Dorka
Térdelő sor: Szappanos Laura, Patai Panka, Szalay Dorina, Sértő Boglárka, Balogh Lili, Nagy Csenge
A 3. helyezett fiú csapat tagjai:
Pálinkó Gábor testnevelő-edző, Dobos Ábel, Halász Bence, Mohácsi Balázs, Dobos János, Szabó Bence, Ájpli István. Guggolnak, Bődi Zámbor, Ájpli Zolta, Balla Balázs, Kálózi ZsomborSzőke László, Vámos Dániel

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.