Dobogón a Baksay kosárlabda csapatai!

Február 22-23-án rendezték meg Mezőtúron a Református Középiskolák Országos Kosárlabda Kupáját.

A leány csapattal végre eljutottunk egészen a döntőig. Hét csapat nevezett, ahol egy hármas csoportban a Karcaggal játszottunk először. Soha nem vertük meg őket, de most jó játékkal nagy küzdelemben nyertünk magabiztosan 11 ponttal. A Kiskunhalast simán vertük, majd a döntőbe jutásért a Debrecennel vívtunk nagy csatát. Hosszabbítás után végül 11 pontos győzelemmel a döntőbe kerültünk. Itt az NBI-es játékosokat is felvonultató Bár-Madassal játszottunk, akik évek óta nyerik ezt a tornát. Tisztességes helytállással vereséget szenvedtünk, így az eddigi legjobb eredményt értük el ezen a tornán a második hellyel.

A fiúk 10 csapatos mezőnyét 3 csoportra osztva, mi a Baár-Madas, és a Karcag csapataival találkoztunk, melyeken biztos jó játékkal 15, illetve 20 pontos győzelmet arattunk. Ezzel bekerultünk a hármas döntőbe, mely az utóbbi két év sikertelenségei után nagy siker. A döntő első mérkőzésén a kézdivásárhelyi gimnázium csapatával játszottunk, mely ellen 3 negyeden keresztül vezettünk, de azután kijött a méret és súlykülönbség, 6 ponttal vesztettünk, hatalmas csatában. Másnap a Hódmezővásárhely csapata sajnos ismét jobbnak bizonyult, 8 pontos vereségünk, a bronz érmet jelentette. Csapatunk nagyot fejlődött, szép sikert ért el.

A 2. helyezett lány csapat tagjai:
Álló sor: Sértő Róbert testnevelő-edző, Gyökeres Lídia, Mitró Dorina, Győri Alma, Szőke Dorka
Térdelő sor: Szappanos Laura, Patai Panka, Szalay Dorina, Sértő Boglárka, Balogh Lili, Nagy Csenge
A 3. helyezett fiú csapat tagjai:
Pálinkó Gábor testnevelő-edző, Dobos Ábel, Halász Bence, Mohácsi Balázs, Dobos János, Szabó Bence, Ájpli István. Guggolnak, Bődi Zámbor, Ájpli Zolta, Balla Balázs, Kálózi ZsomborSzőke László, Vámos Dániel