KÖLTÉSZET NAPJA

Április 11-én iskolánk is megünnepelte a magyar költészet napját. Idén a magyar munkaközösség és a gimnázium könyvtára közösen költészet napi csapatversenyt szervezett a gimnázium diákjai számára. A játékos, irodalommal kapcsolatos feladatok megoldása mellett kedvenc versüket is felolvashatták, elszavalhatták a gyerekek a könyvtárban.
Nagy örömünkre sokan vettek részt a versenyen: 14 osztály 51 csapata, összesen 131 diák. A szavalók száma magas volt, 46-an gondolták úgy, hogy megosztják kedvenc versüket társaikkal. Több diákunk nem is csak egy költeményt olvasott fel, mondott el.
A gyerekek élvezték a játékot, lelkesen keresgélték a kérdésekre a válaszokat, vitték a megfejtéseket a könyvtárba. Jelen esetben a legfontosabb a részvétel volt, de a helyes megfejtésekért pontokat lehetett szerezni, így két kategóriában is tudtunk győztes osztályt hirdetni. Jutalmuk egy-egy finom torta volt.
A felső tagozatosok között az első helyen a 7. g (1. kép) osztály végzett, a másodikok a 7. a-sok, a harmadikok az 5. g-sek  lettek. A “nagyoknál” a 10. b-sek (2. kép) lettek az elsők, megelőzve a 10. c és a 9. b osztályt.