Öregdiákjaink kitüntetései

  • Székely Gábor a 2016. július 3. és 8. között Makón megrendezett Honismereti Akadémián „Honismereti munkáért Emlékérem” kitüntetésben részesült többek között a fülöpszállási helytörténeti gyűjtemény és a Felső-Kiskunsági Emlékek Házának létrehozásáért, a kunszentmiklósi Diószegi Emlékházzal kapcsolatban kifejtett munkájáért, valamint az ország legnagyobb Petőfi-gyűjteményének összeállításáért.
  • Balogh Mihály szintén a 2016. július 3. és 8. között Makón megrendezett Honismereti Akadémián részesült kitüntetésben, és kapta meg a „Bél Mátyás Emlékplakettet”, elismerve kivételes eredményét: az elmúlt 12 évben összesen 12 könyvet jelentett meg honismereti tárgyban.
  • A 800 tagot számláló Honismereti Szövetség idén 8 személyt részesített díjban, akik közül ketten is: Székely Gábor és Balogh Mihály Gimnáziumunk öregdiákja.
  • Dr. Bernáth Attila 80. születésnapján „Petőfi Sándor Sajtószabadság Díjban” részesült több évtizedes pedagógiai publicisztikai munkásságáért, műfordításaiért, az irodalom és az újságírás példás együtt-műveléséért.
  • Dr. Halasy Kálmán Zoltán főorvos az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként „Pro Sanitate-díjat” vehetett át a Semmelweis-nap alkalmával Budapesten rendezett ünnepségen  Balog Zoltán minisztertől.
  • Prof. Dr. Szűcs István a Miskolci Egyetem tanévnyitóján „Pro Metalurgica – Verő József Emlékérem” kitüntetésben részesült a kohászképzés és a kohászati kutatások terén végzett fél évszázados munkásságáért.

Vélemény, hozzászólás?