Ideiglenes felvételi jegyzék: négyévfolyamos tagozat

Tisztelt Szülők!
Kedves Felvételiző Diákok!

Az alábbiakban (lap alján, illetve INNEN letölthető PDF) a 2021-es középiskolai felvételi eljárás négyosztályos tagozatra vonatkozó ideiglenes felvételi jegyzékét tesszük közzé.

A rangsor az általános iskolai tanulmányi eredmények, és az írásbeli vizsgák pontszámai alapján alakult ki. Pontegyenlőség esetén a sorrendet az írásbeli pontszámok döntötték el.

Akik a pontszámaik helyén E-t látnak, azok felvételét elutasítottuk. Ez abban az esetben fordult elő, ha valaki nem jelent meg a tájékoztató beszélgetésen, illetve pontszáma a gimnáziumba kerüléshez kevés. 

A jövő tanévre terveink szerint 50 diákot veszünk fel. Saját diákjaink közül belső felvétellel várhatóan 23 főt veszünk fel, így a rangsor alapján 27 helyre lehet bejutni. Ennek alapján az a diák jut be biztosan, aki 1-27-es rangsorral rendelkezik, és hozzánk jelentkezik első helyen.

Az utánuk következők az ideiglenes sorrend szerint akkor kerülnek be, ha az előttük lévők máshová nyernek felvételt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a központi beiskolázási rendszer a hátrább rangsoroltaknak is komoly esélyt biztosít a bejutásra. Akik nincsenek benne a 27 főben, azoknak is komoly esélye van a bejutásra, mivel minden diák több intézménybe / képzési területre jelentkezik.

Amennyiben a felvételizőnek komoly szándéka a gimnáziumunkba kerülés, úgy célszerű iskolánkat továbbra is az első helyen hagyni, vagy az első helyre rangsorolni

Fontos tudniuk, hogy az iskolák nem tudják, hányadik helyen jelentkezik hozzájuk egy diák, így nem is tudnak aszerint helyet biztosítani számukra, hogy elsősorban vagy csak sokadikként jelentkezett hozzájuk.

A koronavírus-járvány miatt az Oktatási Hivatal módosította a sorrendváltoztatás határidejét, amelyről IDE KATTINTVA tudnak tájékozódni. Lényeg, hogy az ügyintézési határidőket meghosszabbították (március 23-24.).

A végleges felvételi jegyzéket 2021. április 23-ig kapjuk meg a győri Felvételi Központtól. A listát honlapunkon azonnal közzétesszük, illetve levélben is értesítünk mindenkit a felvételről vagy az elutasításról.