Országos bajnokok a fiúk, és 2. helyezettek a lányok a Református Kosárlabda Kupán

2020. február 21-22-én rendezték Mezőtúron a Református Középiskolák Országos Kosárlabda Bajnokságát, ahol az alábbi remek eredmények születtek:
Fiúk:
Hatalmas siker a református kosárlabda bajnokságon. Iskolánk csapata 12 csapatból az első helyen végzett. Elképesztő akarat, szív jellemezte a fiúkat. Javarészük végzősként, és volt aki sérülten, de mindent beleadott a meccseken! 
Győzelmünk ennek, a jó védekezésnek, a csapategységnek köszönhető!
Debrecen, és Kisújszállás legyőzése után az elődöntőben az erdélyi Kézdivásárhely csapata várt ránk, és nagy küzdelemben nem várt arányú győzelmet arattunk. A döntőt a nagykőrösi Arany gimnáziummal vívtunk, és vert helyzetből tíz pontos hátrányból felállva győztünk, rendkívüli izgalmak közepette.

Baksay Kunszentmiklós – Arany Nagykőrös 38:35
A csapat tagjai a csoportképnél vannak feltüntetve.
Második csapatunk szintén helytállva a 12 résztvevőből hetedik helyen végzett.
 
Lányok:
Megismételve a tavalyi eredményt második helyen végeztek.
A hét leány csapatot egy négy és egy három csapatos csoportba sorsolták, ahol mi az erősebb hármas csoportba kerültünk. Magabiztos, de mégis “döcögős” győzelmet arattunk Karcag ellen, majd egy nehezebb mérkőzésen a Debrecen ellen vívtuk ki a csoport elsőséget. A másik csoport második helyezettjével, Kisújszállással játszottunk még pénteken a döntőért, ahol a szintén közel 20 pontos fölénnyel készülhettünk a szombati döntőre. A Baár Madas csapata hosszú időn át uralta a mezőnyt, most viszont egy gyengébb csapattal érkeztek és láttunk esélyt a győzelemre is. Sajnos a mérkőzés máshogy alakult. Nagyon jól kezdtünk, de a harmadik negyedben teljesen széthullott a védekezésünk és már nem tudtunk visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Mindazonáltal gratulálok a csapatomnak, megdolgoztak az ezüstéremért!
A csapat tagjai a csoportfotónál.
 
Pálinkó Gábor testnevelő-edző, Ájpli István, Halász Bence, Dobos Ábel, Szabó Bence, Szőke László, Bődi Zámbor, Ájpli Zolta, Balla Balázs, Kálózi Zsombor.
Álló sor:
Sértő Róbert edző-testnevelő, Szappanos Laura, Nagy Csenge, Elmer Anna, Gyökeres Lídia, Győri Alma
Térdelő sor:
Gergő Janka, Sárkány Bíborka, Szalay Dalma, Sértő Boglárka, Patai Panka, Balogh Lili