Kunszentmiklós várost képviselte iskolánk a Városok vetélkedőjén 

Kunszentmiklós város két középiskolás intézménye bátran állított csapatot a Tanévzáró Futam Városok Vetélkedője versenyre, mely iskolánk, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola valamint a Virágh Gedeon Technikum diákjaiból állt össze. 

Iskolánkat Kovács Sándor, Dobrai Dorina, Mizsei Molli, Litóczki Kata, Tóth Zsófia, Bálint Panna, a Virágh Gedeon Technikumot Büki Bence, Üsztöke Zoltán, Hepp Dominik, Mikhel Miklós, Kiss Vivien Zsuzsanna és Bimbó Erik képviselte.

 A 12 fiatal több napon keresztül készült a versenyre. Az év végi vizsgák mellett még arra is jutott idejük, hogy részletesen megismerjék megyénk értékeit és memorizálják azok jellemzőjét, jelentőségét. Számos Hungarikum is megyénkből származik, melyek ismerete is fő szempont volt a feladatok sikeres megoldásához. A kitartó tanulás legmeghatározóbb percei mégis a csapatzászló és a csapathimnusz közös elkészítése voltak. A fiatalok együttes erővel birkóztak meg e nemes kötelezettséggel, mindenki saját tudása szerint volt jelen a kreatív és vidám találkozókon. A himnusz és a zászló elkészítésekor törekedtek arra, hogy megjelenjen Kunszentmiklós város és saját iskolájuk minden nevezetes értéke, melyre méltán lehetnek büszkék mindannyian. 

A versenyzők a fesztivál napján izgatottan érkeztek meg a Megyeháza épülete előtti regisztrációs ponthoz, ahol az első állomás a Bács- Kiskun Megyei Önkormányzat elnökének, Rideg Lászlónak irodájában zajlott. A megye értékeinek embert próbáló fejtörője után egy közel 20 állomásos futam vette kezdetét. Mindegyik állomás más tehetségfaktort igényelt, így a csapat tagjai közül bizony mindenkinek jutott megoldandó feladat. A játékok a csapat ügyességi, fizikai, intellektuális és szónoki képességeit is megcélozta. Ki zongorázott, ki az elméleti tudását vette be, ki a gyorsaságával, ki erejét felülmúlva aratott győzelmet. 

Az útlevélen szorgalmasan gyűltek a pontok és a Kunszentmiklósi Arany Kunok csapata fölényes előnnyel zárta az utolsó állomást is. A futam végén bemutatták zászlójukat és elénekelték a közösen megírt himnuszt is, melyet a zsűri maximális pontja mellett hatalmas tapssal jutalmazott a versenyben részt vevő hatalmas diáksereg is. 

Az eredményhirdetéskor hatalmas siker és büszkeség töltötte el a fiatalok arcát, hiszen a megye győztes csapat lettek. Kunszentmiklós várost képviselve hazahozták a vándorkupát és győztes csapatként nyertek egy csapatépítő tréninget, mely teljes ellátással biztosít majd további jó hangulatú perceket a fiataloknak és felkészítőiknek. A versenyfelkészítést és a futam sikerét a két intézmény pedagógusai segítették: Tóth Szilvia, Figura Lászlóné és Bugány Márk.  

Reméljük, hogy a Városok vetélkedőjének vándorkupája az elkövetkező években is náluk marad.