Alsó tagozatos szavalóverseny 

Iskolánk az idei évben is megrendezte immár hagyományossá vált alsó tagozatos szavalóversenyét. Az őszi szünet előtt közel 130 kisdiák forgatta a versesköteteket, hogy kiválasszon egy neki tetsző, szívéhez közel álló költeményt. 

A szünetben mindannyian szorgosan memorizáltak, majd az első tanítási napon a tanító nénivel közösen csiszolták, szépítették a rigmusok előadásmódját. A közös munka eredményeképpen az osztályon belüli selejtezőkön bizony nehéz feladata volt a felkért zsűrinek, hiszen gyönyörű verseket hallgathattak a gyerekektől. Az öt alsó tagozatos osztály mindegyikéből hat diák jutott tovább az iskolai fordulóba. A 30 gyermek izgalommal és örömmel a szívében faragta tovább versének szépségét. Ügyelve a szép magyar beszédre, a mű hangsúlyozására és az élményszerű előadásmódra. 

Egy napsütéses szerda délután az iskola gyülekezeti terme megtelt szülőkkel, papákkal, mamákkal, testvérekkel, akik mind szurkolni érkeztek. 

A felkért szakmai zsűrinek bizony az iskolai versenyen sem volt könnyű feladata, mert a mezőny „erős” volt. A verseket hallgatva egy hatalmas álomhajón siklottunk a képzelet világába. Megtudtuk, hogy egy csacsi befér a szobánkba. Megismerkedtünk egy testnevelésóra nehézségeivel, de azt is megtudtuk, hogy miért jó maszatosnak maradni egy egész napon át. Arany Laci ürgét öntött, a farkas interjút adott és bizony a kis cinege ismét cipő nélkül maradt. 

A döntés nehezen született meg, sok tehetséges kisdiák nyűgözte le a zsűrit és a vendégek seregét. Közönségdíjban Mizsei Lelle Virág részesült. 

A körzeti Erzsébet- napi szavalóversenyre, melyet a Varga Domokos Általános Művelődési Központ szervez a környező települések iskolás, tehetséges versmondóival, a következő diákok jutottak tovább: 

1-2. osztályos korosztály

  1. hely Hajdú Zoé
  2. hely Hadnagy Rozi
  3. hely Váczi Mira 

3-4. osztályos korosztály

  1. hely Ambrus Abigél
  2. hely Kiss Jonatán
  3. hely Czapáry Angéla

Tóth Szilvia