Drámapedagógia – lelki bántalmazás

Igazán felemelő és egyben mélyen elgondolkodtató bűnmegelőzési programot szervezett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulói részére.

Dr. Rekedt Gréta a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkára és Koncz Eszter színész drámafoglalkozáson dolgozták fel az „alsó tagozatosok osztályon belüli kiközösítés, zaklatás” témakörét kisdiákjaink bevonásával. Eszter és Gréta segítségével egy képzeletbeli másik iskola tanulóivá válhattak, ahol láthatták és megtapasztalhatták a mostanában elterjedt gyermekek közötti lelki bántalmazást a drámapedagógia módszerével. A közel másfél órás „színjáték” hatalmas élményt nyújtott a gyermekeknek, amely során a két színész hol gyermek, hol pedig tanár bőrébe bújva került közel a kicsik szívéhez.

A foglalkozás végén kisdiákjaink valódi átéléssel, őszinteséggel beszélték meg két vendégünk irányításával a történteket és tanulságokat, valamint milyen nagyon fontososztálytársaikra figyelni és tisztelni őket; és megértették azt is, hogy az úgynevezett “bullying” jelenség megtörténte ellen az osztálytársak tehetnek a legtöbbet.